web_ylapalkki_latomo1.jpg

Classic Motorshow on Suomen suurin klassikkoajoneuvonäyttely. Nähtävillä on satoja menneiden vuosikymmenten klassikoita ja arkipäivän nostalgiaa, alan asiantuntijoita, merkkikerhoja, kauppiaita, kunnostajia, oheisohjelmaa ym. Näyttely järjestetään Lahden Messukeskuksessa. Kaikki messukeskuksen hallit ovat näyttelyn aikana käytössä.

Kauden avaustapahtuma

Tapahtuma kokoaa Lahteen vuosittain lähes kaksikymmentätuhatta näyttelyvierasta ja se on muodostunut yhdeksän olemassaolovuotensa aikana alan kevätavaukseksi. Juuri tähän näyttelyyn tulevan kesän ajokkien tähdätään valmistuvan ja tänne niillä ajellaan ajokauden ensivisiitille. Lahden ympäristön tiet täyttyvätkin näyttelyviikonloppuna klassikkoautoilijoista hienoine ajokkeineen.

Ainutlaatuista tapahtumassa on sen monipuolisuus. Classic Motorshow ei ole suunnattu vain tietyn lajin klassikkoajoneuvojen harrastajille, vaan tapahtuma kokoaa kaikki alan harrastajat yhteiseen viikonloppuun.

Teemaosasto
Näyttelyyn rakennetaan järjestäjän toimesta vuosittain vaihtuva teemaosasto. Tämän vuoden teemana on 70-luku. Teemaosastolla esillä olevat ajoneuvot kutsutaan paikalle alan harrastajien kätköistä.

Teemat vuosittain

201770-luku - muutosten vuosikymmen
2016Sorateiden virtuoosit - suomalaisen ralliautoilun historiaa
2015Erilaisuus kunniaan
2014Unelmia
2013Kultainen 60-luku
2012Kadonneet merkit
2011Amerikkalaiset ajoneuvot Suomessa
2010Suomessa valmistetut ajoneuvot
2009Helsingin Olympiavuosi 1952
2008Suomalainen ajoneuvohistoria

Alan tuotteita, asiantuntijoita ja palveluita

Ajoneuvoharrastuksesta kiinnostuneet löytävät Classic Motorshow´sta hyvän valikoiman alan yrittäjiä. Näyttelyyn kokoontuu vuosittain yrityksiä peltisepistä pienoismallimyyjiin. Tarvitsitpa sitten teemaan liittyvää lahjaesinettä tai erikoisosaa vuosikymmenten takaiseen autoharvinaisuuteen, olet oikeassa paikassa. Kun suuri määrä ajoneuvoharrastuksesta kiinnostuneita kohtaa, luo se kiinnostavan areenan alan yrittäjille, jotka ovat valmiita palvelemaan.

Harrastekerhot

Suuri määrä ajoneuvoharrastekerhoja on ottanut Classic Motorshown osaksi kerhotoimintaansa. Tapahtuma on kerhoille mainio kevätavaus. Samalla se on ohittamaton tilaisuus esitellä toimintaa laajalle yleisölle ja kohdentaa jäsenhankintaa juuri oikeaan kohderyhmään.

Ajoneuvokerhojen osastot tarjoavat yleisölle mainion mahdollisuuden tavata oman alansa intohimoisia tietäjiä ja osaajia ja löytää näyttelystä juuri se oman nostalgiakokemuksen herättävä ajopeli. Näyttelyn ehkä useimmin kuultu huudahdus onkin "Voi, meidän vaarilla oli just tuollainen!"

Näyttelyjärjestäjä palkitsee vuosittain parhaita kerho-osastoja yhteensä 2000 euron stipendillä, joka tuomariston päätöksellä osoitetaan joko yhdelle tai useammalle kerholle.

Monipuolista oheisohjelmaa

Näyttelyviikonvaihteeseen mahtuu muutakin kuin upeasti toteutettuja näyttelyosastoja. Oheisohjelma tarkentuu kevään mittaan, erilaisista näytöksistä ja aktiviteeteista tiedotetaan sitä mukaa kun ne vahvistuvat.

Palvelut

Classic Motorshowssa on niin paljon nähtävää, että näyttelyvieraat viihtyvät näyttelyssä pitkään, keskimäärin noin viisi tuntia. Hyvät ateria- ja kahvilapalvelut messukeskuksessa varmistavat että verensokeri pysyy kohdillaan ja tapahtumasta jaksaa nautiskella. Myös messukeskuksen piha-alueella palvelee kahvila- ja ruokayrittäjiä, jotka täydentävät näyttelyhallien kiinteitä ravintolapisteitä.

Yksi suosittu näyttelyn erityispiirre on messukeskuksen edustan pysäköintialue johon pysäköivät ilmaiseksi kaikki 30-vuotiaat ja sitä vanhemmat ajoneuvot. Tästä parkkialueesta on muodostunut elävä ja alati vaihtuva osa näyttelyä joka kannatta katsella läpi niin näyttelyyn tulleessa kuin lähtiessäkin.

Messukeskuksen omien pysäköintialueiden lisäksi järjestäjä on varannut veloituksetta näyttelyvieraiden käyttöön myös kaikki lähialueen saatavilla olevat pysäköintialueet, joten pysäköintitilaa löytyy kävelyetäisyydeltä. Järjestäjän pysäköintiohjeet kannattaa tulostaa mukaan ja saapuessa Lahteen noudattaa liikenteenohjaajien ja opasteiden neuvoja, että paras tarjolla oleva pysäköintipaikka löytyy helpoiten.


Tervetuloa viihtymään!